Pavel píše: ↑stř 07. dub 2021 22:51:29
Především má obličej schovaný za mikrofónem, nebo co to je.
Včera jsem se cestou z práce zastavil v Radotíně. Kdo neznáte Radotín: Bejvávalo to nádraží, ale už je to jen jednokolejná zastávka mezi dvěma kolejovejma spojkama.
Ano, wexle 25 zomrela. Podle stavu orezlosti odbočné větve je mrtvá asi 2 týdny; poté, co se přetím asi 2 týdny hýbala (uvedení do provozu). Je s PHS, na 100 km/h do odbočky, zhruba na místě předchozí stovkové wexle. Zajímavé je, že zatímco předchozí wexle si vystačila jen s jedním závěrem (navíc hákovým), takže i s jedním přestavníkem, a s obyč. srdcovkou, tahle má těch hejblat a snímačů po celé délce a šířce asi deset.
Problém není nutně v té vlastní wexli, ale do jakých pazourů byla svěřená (kojenci taky nemůžete půjčit zavírací nůž) aneb, mám o místně příslušných zabezpečovácích velmi špatné mínění. Vzhledem k tomu, že takových má být na SmRadu víc, máme se na co těšit.
Směrem od Radotína ku Praze navazují koleje sice 2, ale se zastávkou, a nejsou dělené na prostorové oddíly, a za odb. Závodiště už je jen jedna kolej. Takže zrovna včera jsem zahlédl vlak směr Praha, čekající před odjezdovým návěstidlem (blokující tu jedinou staniční kolej), čekající na uvolnění traťové koleje směr Závodiště, a další vlak stejným směrem, čekající u vjezdu od Dobřichovic.
Stavba docela odsejpá, po necelých 4 týdnech je sudá skupina fuč, v místě starého podchodu se připravuje betonáž podkladních betonů podchodu nového, totéž v místě podchodu č. 2 (dál od Prahy, náhrada za rušený přejezd na zhlaví). V různém stádiu demolice jsou i další můstky v sudé části, od odb. Barrandov až po Radotín. Akorát mě serou ty protidotykové zábrany na lávce, tvořené akrylátovými deskami, díky kterým není na stavbu vidět, jen v omezeném místě budoucího 3. perónu, kde se dost často schází docela velký houf "pozorovatelů".